Alle boeken in deze webwinkel zijn geschreven, geïllustreerd en vormgegeven door Hendrikje alias Ericka Voortman [Enschede 1964] en in eigen beheer en in kleine oplages uitgegeven.

Onder het motto “every page a stage” schrijft zij moderne getijdenboeken. Met haar theaterachtergrond lukt het haar om intrinsieke menselijke [innerlijke] dialogen speels te verluchtigen met tekeningen, foto’s of, zoals in haar laatste boekje ‘Vischwijven’, met collage’s.

De naam van de website verwijst naar de fascinatie van de schrijfster voor de prachtige oude getijdenboeken, waarin bijbelse verhalen, gebeden, psalmen ongelooflijk fraai werden verluchtigd met ragfijne tekeningen. Haar ‘moedboeks’ zijn een moderne afgeleide van deze middeleeuws kunst. Misschien zou je het ook beeldverhalen kunnen noemen, maar in haar ogen zijn ze meer dan dat: het zijn korte verhalen die inspireren tot een moment van reflectie.

Kunst Op de site www.hendrikje.nu krijg je een overzicht van haar monumentale installaties. Op dit moment is de expositie ‘Vischwijven’ te zien t/m maart 2022.

‘Vischwijven’ is tevens te koop in boekhandel Het Open Boek, Den Burg, Texel.